הוראה מתקנת בקריאה- זהו תהליך קוגניטיבי שבו הקורא מפיק ומבין את המסדר המוצפן בסמני הכתב- סמלים אורתו- גרפיים. מטרת לימוד הקריאה היא לספק לתלמידים מיומנות, אסטרטגיה וידע כיצד לקרוא בשטף ולהבין את הנקרא להנאה וללמידה.

ילדים בשלבים הראשונים בבית הספר נמצאים בתהליך של רכישת הקריאה. ישנם ילדים אשר רוכשים את הקריאה בקלות וישנם כאלה אשר מתקשים ברכישתה. הקושי ברכישת הקריאה יכול לנבוע מכמה סיבות כגון: זיכרון, תפיסה, קשב, קושי רגשי ועוד. קושי העלול ללוות את הלומד בשלבים הבאים בבית הספר וליצור פערים לימודיים המעקבים את למידתו, משפיעים על הישגיו הלימודיים ודימויו העצמי.
הוראה מתקנת בקריאה מתאימה את עצמה ללומד לאחר בדיקה של יכולותיו תוך התייחסות לנקודות החוזק שלו, ליכולתו ולגילו הכרונולוגי. מטרתה לייצר ללומד הזדמנויות ללמידה מיוחדות המתאימות לו באופן מושכל ובהלימה לידע לשוני שיש לילד. לכשירות הלשונית שלו, לקצב הלמידה שלו, לערוצי קליטת המידע החזקים שלו ולתחומי העניין שיש לו בכדי שיחווה חוויות הצלחה אשר יעצימו ויחזקו אותו בכיתה ובכלל.
הוראה מתקנת בקריאה מתאימה לילדים שנמצאים בשלבים הראשונים ברכישת הקריאה ונתקלים בקשיים. ילדים אשר רכשו את הקריאה אך קריאתם משובשת ואו ילדים שקוראים בשטף אך ללא הבנה. הוראה מתקנת נותנת מענה בהקניית הקריאה, שיפור שטף הקריאה, חיזוק ושיפור מיומנויות בהבנת הנקרא של הלומד.
המוטו שמלווה אותנו בהוראה היא למידה דרך החוויה האישית של הלומד תוך הקשבה אמיתית לדרך חשיבתו ולצרכיו על מנת שהלמידה עבורו תהיה משמעותית ומעצימה.